Φυσική Α Γενικού Λυκείου, Α τόμος - Πρωτοπαπάς
zoom_out_map
chevron_left chevron_right
Νέο

Φυσική Α Γενικού Λυκείου, Α τόμος - Πρωτοπαπάς

Συχνά αγοράζοντας ένα βιβλίο προσπαθείς να βρεις τον σωστό τρόπο που πρέπει να ακολουθήσεις για να το μελετήσεις, ώστε να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αλήθεια, πόσες φορές δεν προσπάθησες να βρεις σε ένα βιβλίο την ύλη που θα πρέπει να διαβάσεις; Και πόσες φορές δεν προσπάθησες να λύσεις ένα πρόβλημα, αλλά δεν τα κατάφερες;

Με αυτό το σκεπτικό προσπάθησα μέσα από το βοήθημα αυτό, που απευθύνεται στους μαθητές της Α΄ Λυκείου που διδάσκονται το μάθημα της Φυσικής, να σε βοηθήσω να αντιμετωπίσεις όλες τις δυσκολίες. Να κατανοήσεις δηλαδή πλήρως όλες τις νέες έννοιες που θα μάθεις στη Φυσική της Α΄ Λυκείου και να μπορείς να αντεπεξέλθεις στην αντιμετώπιση των ασκήσεων.

19,81 € (με Φ.Π.Α.). 18,69 € (χωρίς Φ.Π.Α.)
με ΦΠΑ
notifications_active Τελευταία προϊόντα σε απόθεμα
ΕΓΓΥΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΑΣ
Σε περίπτωση που το προϊόν που παραγγείλατε έχει έλλειψη, θα σας ενημερώσουμε άμεσα.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΑΣ

Για να σε διευκολύνω, σου προτείνω έναν τρόπο ώστε να μπορέσεις να μελετήσεις το βιβλίο καλύτερα και να μην αντιμετωπίσεις δυσκολίες.

1. Για να μην ψάχνεις τι ακριβώς πρέπει κάθε φορά να διαβάσεις, χώρισα την ύλη σε ενότητες ακολουθώντας τις παραγράφους του σχολικού σου βιβλίου. Στην αρχή κάθε ενότητας μπορείς να δεις συνοπτικά τις έννοιες που θα μάθεις.

2. Μελέτησε προσεκτικά τη θεωρία της ενότητας που δίνεται με τη μορφή ερωτήσεων. Μέσα από πολλά παραδείγματα και από κατάλληλα σχήματα προσπάθησα να απλοποιήσω τις έννοιες της Φυσικής, για να μπορέσεις να την κατανοήσεις πλήρως.

3. Αφού είσαι σίγουρος ότι κατάλαβες τη θεωρία, προχώρησε στη μελέτη των λυμένων εφαρμογών. Στην αρχή κάθε εφαρμογής θα βρεις τον σκοπό για τον οποίο εξετάζεται. Αμέσως μετά την εκφώνηση ακολουθούν μεθοδολογίες, σχόλια και παρατηρήσεις, για να μπορέσεις να δεις τα δύσκολα σημεία της άσκησης, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται παρόμοια προβλήματα. Προσπάθησε διαβάζοντας την εκφώνηση της άσκησης να τη λύσεις. Χρησιμοποίησε τα σχόλια που θα σε διευκολύνουν. Αν δεν τα καταφέρεις, δες την αναλυτική απάντηση που ακολουθεί.

4. Τώρα είσαι σε θέση να αντιμετωπίσεις τις ερωτήσεις εξάσκησης. Οι ερωτήσεις αυτές δεν απαιτούν απλώς να γνωρίζεις τη θεωρία, αλλά και να την έχεις καταλάβει πλήρως. Επιπλέον, είναι χωρισμένες σε δύο ομάδες: - Στην Α΄ ομάδα περιλαμβάνονται ερωτήσεις σωστού-λάθους, πολλαπλής επιλογής, αντιστοίχισης ή συμπλήρωσης κενών. - Στη Β΄ ομάδα περιλαμβάνονται ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, στις οποίες όμως κάθε απάντηση που πρέπει να δίνεις χρειάζεται δικαιολόγηση.

5. Δοκίμασε τώρα να εξασκηθείς λύνοντας όσο το δυνατόν περισσότερες ασκήσεις από την κατηγορία των ασκήσεων προς λύση. Πολλές από αυτές απαιτούν παρόμοιο τρόπο επίλυσης με ασκήσεις που υπάρχουν στις λυμένες εφαρμογές. Προσπάθησε να τις αντιμετωπίσεις.

6. Στο τέλος κάθε κεφαλαίου υπάρχουν επαναληπτικά διαγωνίσματα που αφορούν την ύλη του κεφαλαίου που διδάχτηκες. Εξασκήσου λύνοντας τα στον χρόνο που σου ζητείται.

Στο τέλος του βιβλίου θα βρεις: Απαντήσεις, υποδείξεις και λύσεις για όλες τις ερωτήσεις εξάσκησης και όλες τις ασκήσεις προς λύση του βοηθήματος.

Το βιβλίο συνοδεύεται από ένθετο που περιλαμβάνει: Τις απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις και ασκήσεις του σχολικού σου βιβλίου. [...]

1060503
0.95 kg
9789601635453